top of page
De Barkentijn-13.jpg

De Barkentijn

Op zoek naar het perfecte verblijf voor uw zeeklassen? Bij "De Barkentijn" bent u aan het juiste adres. Reeds meer dan 4O jaar ontvangen wij lagere en secundaire scholen in ons vakantiecentrum. Aan ervaring geen gebrek dus. Wij spelen perfect in op jullie vragen en wensen en zorgen dat jullie verblijf zowel voor de kinderen als voor de leerkrachten onvergetelijk wordt.

Onze unieke locatie, op de zeedijk van Nieuwpoort, zorgt er voor dat wij de ideale uitvalsbasis zijn op weg naar tal van activiteiten.

Te voet kan je zo gemakkelijk en veilig, vanaf de dijk en via de promenade, Nieuwpoort-Stad, met al zijn bezienswaardigheden bezoeken. Meer info / boeken

bosgeus.jpg

De Bosgeus

Ligt in het prachtig glooiende landschap van het West-Vlaamse Heuvelland aan de Franse grens. Met zijn vele dagzalen biedt het ontelbare mogelijkheden aan verblijvende groepen. Er zijn ook twee trekkershutten op het domein. Meer info / boeken

de kaai.jpg

De Kaai 

Aan de rand van de historische stad ieper, ligt een oude voedertoren die werd omgebouwd tot kamphuis. Het industriële karakter werd behouden, wat samen met het modern-industrieel interieur voor een uniek concept zorgt. Kamphuis kaai1 nam op 1 juli 2005 een succesvolle start en ontvangt reeds 15 jaar  jeugd-,  school-, en volwassenengroepen tot 46 personen. Kaai2 - Begin september 2012 opende op het tweede verdiep een tweede verblijf in loftstijl voor kleinere groepen tot 12 personen.

Beide verblijven, op enkele minuutjes van het prachtige stadscentrum van ieper gelegen, vormen de ideale uitvalsbasis voor tal van educatieve, sportieve en recreatieve activiteiten. Meer info / boeken

De Rode Planeet.jpg

De Rode Paneet in Rijmenam ligt op een domein van 5 hectare groot. Sportterreinen, speelbos, grasvelden en een speeltuin zijn ter beschikking, netjes omheind zodat ook de kleinste kinderen op een veilige manier van deze  groene zone kunnen genieten.
Goed bereikbaar met De Lijn maar er is ook voldoende parking. Er zijn 130 bedden. Verblijvende groepen koken zelf in een professioneel uitgeruste keuken.
Toeristische klassiekers zoals de Zoo van Planckendael, Technopolis en het speelgoedmuseum in Mechelen liggen op enkele minuten rijden van dit jeugdverblijfcentrum. Provinciaal domein De Nekker met zwemvijvers en speeltuinen is vlot bereikbaar. Vooral geschikt voor kleinere schoolgroepen die op zoek zijn naar een verblijf tijdens de schoolmidweek. 
Meer info / boeken

DJI_0289.JPG

De Steenbakkershoeve is gelegen in het landelijk Rollegem, deelgemeente van Kortrijk.
Lang geleden was de hoeve gekend als een plaats waar er stenen gebakken werken uit klei uit de onmiddellijke omgeving. 
De kerk van Lauwe is gebouwd met deze stenen gebakken op de Steenbakkershoeve.

De twee weiden rond de hoeve worden verhuurd aan jeugdorganisaties voor kampen en weekenden tot 150 personen.
Elektriciteit en drinkbaar water is beschikbaar. Kampvuur mag na aanvraag bij de stad Kortrijk. 

In de nabije omgeving is het Bellegems bos, de Libel, het Preshoekbos aanwezig als speelruimte.

Tevens zijn tijdens de zomermaanden groepen op tweedaagse/driedaagse zeker welkom.
Meer info is te vinden op onze website: https://www.de-steenbakkershoeve.be

snuffel.png

De Snuffel

Meer info / boeken

20200616_100526 (1).jpg

De Warande biedt een ruim verblijfscentrum midden de natuur, een groene oase van maar liefst 8,5 ha op een boogscheut van het stadscentrum van Kortrijk. De accommodatie is geschikt voor zowel kleine als grote groepen. Omdat De Warande over meerdere keukens, polyvalente lokalen en aparte slaapruimtes beschikt, kunnen er verschillende groepen gelijktijdig verblijven. De totale capaciteit bedraagt 130 personen, maar kan opgetrokken worden door tenten bij te plaatsen op de tentenweide. Naast de verblijfaccommodatie biedt De Warande verschillende speelzones met speeltoestellen voor kleuters en kinderen tot 12 jaar, een speelbos, speelheuvel, speelbeek met trekvlot, speelvijver, water- en zandspeelplaats, circustent,…. Verspreid over het domein vind je uitdagende speelelementen zoals de kabelbaan met schotelschommel, boomhut, spinnenweb klimtoren, kleine trampolines,…. Meer info / boeken

zeekameel.jpg

De Zeekameel is gelegen op de rand van duin en polder en op een boogscheut van zee en strand (1,2 km) en de mooie Nieuwpoortse jachthaven (800 m).

Dit uitnodigend en eigentijds project met een moderne, eenvoudige inrichting biedt alle nodige comfort en dit aan heel interessante prijzen.

Verblijfscentrum De Zeekameel is toegankelijk voor iedereen en in het bijzonder voor scholen (zeeklassen, bezinningsdagen, vriendschapsdagen...), groepen (jeugdverenigingen, sportclubs, wielertoeristen en motoren, andersvaliden...).

Wij nodigen u dan ook uit voor een leuke, gezellige, culturele, sportieve, passieve of actieve vakantie door te brengen. Meer info / boeken

duindal.png

Duindal 

Niets heerlijker dan enkele dagen ontspannen aan de kust. Sinds midden 2017 kunt u terecht in onze volledig vernieuwde vakantiewoning Duindal te Westende. Dit gezellige vakantiehuis met ruime tuin is prima gelegen op slechts 200 meter van het strand.
U logeert met maximum 32 personen in onze modern vakantiehuis aan zee. Bovendien beschikt u over een privétuin en eigen parking. De zee ligt letterlijk aan je voeten, maar de ligging aan de tramhalte is ook ideaal voor uitstapjes naar Nieuwpoort, Oostduinkerke, Middelkerke of Oostende!

Meer info / boeken

excelsior.jpg

Excelsior ligt in een rustige straat, vlakbij de duinen en op maar 10 minuutjes wandelen van het strand. Het interieur straalt een gezellige en warme sfeer uit. Minder mobiele personen kunnen gebruik maken van een zetellift.
Het centrum beschikt over kamers met douche en lavabo, een groot restaurant met een bar, 5 pedagogische lokalen en net naast het centrum ligt ook een speel sportterrein.
Excelsior is een ideale uitvalsbasis voor het ontdekken van de regio : de beroemde Duinenabdij, de Westhoek, Veurne, ... Meer info / boeken

j club.jpg

Flipper organiseert al 25 jaar zeeklassen voor jong en minder jong: van kleuters tot hogeschoolstudenten.

Wij stellen hiervoor alles in het werk om van jullie verblijf een onvergetelijk zee- en strandavontuur te maken. Ons ervaren team staat altijd voor jullie klaar. Voor wie dat wenst, stippelen we een compleet activiteitenprogramma uit.

Een prachtige kader midden in de natuur: verspreid over meer dan 3 ha, tussen de Oosthoekduinen en het Calmeynbos en op een boogscheut van het strand. Een unieke locatie met tal van mogelijkheden!
Heel wat plaats om in alle rust en veiligheid te ravotten, te sporten of uit te rusten: een reuzegrote speeltuin, omnisportterrein, grasveld, terrassen, enz. Binnen hebben we dan weer verschillende polyvalente zalen ter beschikking.

Meer info / boeken

HEADER Hannus MAS3_3813.jpg

Hannus

home saint antoine.jpg

Home Saint Antoine  ligt midden in het natuurdomein ‘ De Hoge Blekker duinen’ in Koksijde. De kinderen zitten dus onmiddellijk met de voetjes in het zand. Er wordt een rijkelijk gevulde strandkar voorzien om tot in de late uurtjes in het zand te spelen. Om de iets langere afstand naar het strand te overbruggen (+/- 1.5 km) worden bij een driedaags verblijf één rit en bij een vijfdaags-verblijf twee ritten gratis aangeboden met het toeristentreintje.

Dankzij een zeer centrale ligging is ons centrum ideaal als uitvalsbasis voor tal van school excursies en activiteiten. 

Meer info / boeken

horizon.jpg

Horizon VZW , het  familiaal vakantiedomein bij uitstek!

Als specialist in het organiseren van zeeklassen en groepsvakanties vinden onze gasten vlotjes de weg richting ons domein.
De unieke ligging, uitstekende service, flexibiliteit en verse keuken zorgen ervoor dat elke groep zich als een visje in het water voelt!
6 Gerenoveerde en toegankelijke gebouwen zijn gelegen op een ‘drempelloos’ 4 hectare groot domein. Via een tunnel raak je zonder enig obstakel veilig tot aan het strand en tramhalte ‘Bredene Renbaan’. 
Ons gebouw ‘De Stern’ kreeg in 2019 een totale make-over en is als groeps- en gezinsvriendelijk door onze klanten goedgekeurd!

Meer info / boeken

emmaus.jpg

Huize Emmaüs 

Deze mooie gerenoveerde ruime villa, gelegen aan een typische, rustige weg, ligt in een domein van 40a groot en op 10 min wandelen van het strand. De duinen en het strand van Sint-Idesbald nodigen uit tot een uitgebreide duinenexploratie. Dit centrum straalt een familiale en veilige sfeer uit en is uiterst geschikt voor kinderen. Een grote veranda, 3 activiteitslokalen, een eetzaal, een afgesloten tuin en een speeltuin zijn ter beschikking voor ontspanning en vergaderingen. Meer info / boeken

jclub.jpg

J-Club  is uniek gelegen te midden van duin en bos, vlakbij de zee van De Panne. Ons domein en de naburige omgeving zijn de perfecte locatie om onvergetelijke zeeklassen of jongerenvakanties te organiseren. Alle groepen/scholen, vanaf 25 personen, kunnen bij ons terecht voor een aangename groepsvakantie, ongeacht de leeftijd. Ons vakantiedomein is gespecialiseerd in de organisatie van gwp aan zee en jeugdvakanties.

Ons vakantiecentrum bevat 65 kamers, die variëren tussen de 2 en 4 personen. Alle kamers zijn uitgerust met een badkamer.

Elke dag zorgen wij voor evenwichtige en lekkere maaltijden.
Lunchpakketten en aangepaste maaltijden kunnen steeds op aanvraag.

Meer info / boeken

Foto-Bokkeslot_edited.jpg

Kinderboerderij Bokkeslot uit Deerlijk is een boerderij waar kinderen op een speelse en ervaringsgerichte manier het boerderijleven leren kennen door zelf de handen uit de mouwen te steken.

Door het ongedwongen en recreatieve karakter van onze werking creëren we een sfeer waar medewerkers (professionelen en vooral veel vrijwilligers) en bezoekers, op een positieve manier, bewust leren omgaan met de natuur, de dieren en de wereld rondom ons.

Er is altijd wel iets te beleven op onze boerderij!

Kom jij eens langs? Meer info / boeken

rose%20des%20sables_edited.jpg

La Rose Des Sables 

In het toeristische badstadje Oostduinkerke, gelegen aan de Belgische Westkust, bieden wij u een verblijf aan om zowel de streek van de Westhoek, als de polders, de Noordzee en de bekende duinen te ontdekken.

Ons vakantiecentrum ligt op 800 m van het strand en van het centrum van Oostduinkerke, in het hart van de duinen, in een kalme en groene omgeving. Wij stellen u voor er te genieten van een heerlijke tafel, in familiesfeer.

Bogend op meer dan 70 jaar ervaring is ons vakantiecentrum La Rose des Sables de place to be voor recreatieve vakanties, culturele en/of sportieve activiteiten en « zeeklassen ». Meer info / boeken

Lakeside-paradise-strand-home.jpg

Lakeside Paradise  is een bruisende watersportclub aan het Duinenwatermeer te Knokke-Heist. Wakeboarden en waterskiën staat bij ons centraal, maar we bieden ook diverse mogelijkheden voor bedrijven, scholen en groepen aan. Tijdens de vakanties zijn er ook verschillende kampen op ons paradijs.

Ook zeeklassen en watersportkampen staan op het menu want dankzij de jeugdherberg met 10 kamers en 80 bedden zijn er uiteraard ook overnachtingsmogelijkheden.

Lakeside Paradise zelf bestaat uit een Pro Shop, een Sport Hostel, een Cuis Inn met restaurant en bar, en een groot terras met zandstrand die een prachtig uitzicht geeft op alle actie. Meer info / boeken

le%20chat%20bott%C3%A9_edited.jpg

Le Chat Botté  

Al 70 jaar zijn wij een familiebedrijf waar gastvrijheid en een menselijke aanpak centraal staan.
Ons terrein van 2 ha is aangepast aan de noden van alle kinderen.

We ontvangen kinderen, ouders en begeleiders op ons groen domein, waar duizend en één activiteiten georganiseerd worden in een warme, familiale sfeer.

De Chat Botté bevindt zich vlak aan de duinen en het strand, op 2 km van het centrum van  De Haan en 600 m van Bredene.
Naar het strand wandelen we in alle veiligheid via een voetgangerstunnel, onder de kustbaan door. Ook het bos van De Haan, met speelzone, ligt op wandelafstand van ons vakantiecentrum. Meer info / boeken

leuven%20city%20hostel_edited.jpg

Leuven City Hostel ligt op 700 meter van de Leuvense Grote Markt. Het beschikt over een gemeubileerd terras in de tuin, een eigen bar, gemeenschappelijke ruimtes, waaronder een woonkamer met een gietijzeren open haard, en gratis WiFi in het gehele hostel.

Alle kamers van het Leuven City Hostel zijn voorzien van laminaatvloeren, stapelbedden en een klein bureau. U heeft tevens toegang tot de gedeelde keuken en de gemeenschappelijke woonkamer.

In de goed uitgeruste gemeenschappelijke keuken kunt u uw eigen maaltijden bereiden. De bar schenkt de hele dag door drankjes. In de directe omgeving van het Leuven City Hostel vindt u talloze cafés, restaurants en supermarkten. Volgens onafhankelijke beoordelingen van gasten is dit hun favoriete buurt van Leuven.   Meer info / boeken

menin%20gate%20school%20hostel_edited.jp

Menin Gate School Hostel biedt een kwaliteitsvol groepsverblijf aan voor van 25 tot 52 personen aan de laagst mogelijke prijs. Tal van faciliteiten en winkels in de buurt, en de Grote Markt op wandelafstand, maken van deze accommodatie de perfecte uitvalsbasis voor school- en jeugdgroepen op een herdenkingstrip, alsook voor bedrijven en verenigingen op teambuilding of fietsvakantie.

Met zijn unieke locatie vlakbij de Menenpoort en met zicht op de vestingsmuren aan de overkant van de straat, is dit de ideale verblijfplaats voor groepen op bezoek in Ieper en omstreken. Meer info / boeken

oldschoolharinge.jpg

Old School Haringe biedt slaapplaats aan groepen van maximum 63 personen met een minimum van 25. Het is gelegen in het landelijke, rustieke Haringe tegen de grens met Frankrijk. Haringe is gelegen op 11km van Poperinge, 25km van Ieper en minder dan 70km van Calais. Dit maakt van dit verblijf de ideale uitvalsbasis voor educatieve reizen ter herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Meer info / boeken

logo peace village.jpg

Peace Village is de perfecte uitvalsbasis voor groepen om de couleur locale van de Westhoek en haar oorlogsverleden te ontdekken. Ook zijn bosklassen en familieuitstapjes van harte welkom bij ons. Als fietsvriendelijk logies in het groene heuvelland cateren wij ook voor sportclubs.

Het Huis blinkt uit in rust, ruimte en leent zich perfect om zowel grote als middelgrote groepen te ontvangen. De hostel kan 165 personen te slapen leggen in 43 studio’s met elk hun slaap- en leefruimte met afzonderlijke douche- en toiletmogelijkheden. Na een bewogen dag, kunt u uitrusten met een lekker maal in ons restaurant of op het terras met een streekbier terwijl de zon langzaamaan wegzinkt achter de Kemmelberg. Meer info / boeken

plokkersheem-32312-0_edited.jpg

Plokkersheem 

In het centrum van kunstdorp Watou ligt het charmante Plokkersheem bestaande uit De Plokker (60 bedden) en De Hoppe (20 bedden). De Plokker heeft vooraan een mooie grote tuin en een karaktervolle activiteitenzaal. Vlak naast De Plokker ligt het heem De Hoppe met een gezellige tuin en terras achter het gebouw. Beide delen kunnen samen of apart geboekt worden.

In de loop van 2019 plannen we de eerstesteenlegging van De Belle, onze nieuwbouw met een extra capaciteit van 46 bedden. Meer info / boeken

poppies.jpg

Poppies 1 werd volledig vernield tijdens de tweede belegering van de stad in 1915. In 1925 werd het gebouw in zijn voor-oorlogse bestemming hersteld. In de beginjaren was het hotel veel kleiner, het duurde meerdere decennia vooraleer het pand zijn huidige vorm aannam. Tussen de vele muren schuilt een ontzettend rijke geschiedenis. Elk hoekje, elk kantje schrijft hier zijn eigen boek.

Poppies 2 is de nieuwste van 4 verblijven in het centrum van Ieper. De renovaties waren klaar op 1 oktober 2014 en sindsdien bieden we er plaats aan groepen tot 57 personen. The Poppies 1 & 2 kunnen verbonden worden om grotere groepen tot 129 personen te kunnen opvangen.

Gelegen vlakbij de Grote Markt van Ieper is The Poppies dé uitgelezen locatie voor groepen die de boeiende regio van de Westhoek en zijn unieke verleden willen ontdekken.  Meer info / boeken

Sportuitrusting

Sportpromotie Oostende

spermaliehoeve.jpg

Spermaliehoeve 

Al even geleden, in 1972, konden de hoevelogies voor het eerst de unieke sfeer en rust van ons domein opsnuiven. Toen al waren de gasten gefascineerd door de authentieke leefwereld van de boerderij. Dit mooie samengaan van ontspanning en meeleven met de dieren houden wij graag in stand tijdens onze boerderij- en zeeklassen,  taalkampen en tijdens het weekendverblijf. Voel je welkom en geniet!'

Het vakantieverblijf is voorzien van alle moderne faciliteiten zoals digitale tv, WiFi, gezellige pelletkachel, ed. Dit alles staat gratis ter beschikking tijdens uw verblijf.  Er is een ruim terras met zicht op de velden en een grote zandbak... Kinderen kunnen voetballen en ravotten op de ruime grasveldjes! Meer info / boeken

the_outsider_coast-33998-7.jpg

The Outsider Coast

Bij The Outsider Coast is iedereen welkom! In groep of individueel, jong of oud,... we organiseren tal van toffe activiteiten voor iedereen.

The Outsider Coast heeft al 25 jaar ervaring met de organisatie van heel leuke en avontuurlijke sportkampen. Zo bezorgden we vorig jaar 800 jongeren letterlijk een spetterende week!

Zoals elk van onze groepsactiviteiten zijn deze kampen ook gericht naar buitensport waarbij je je ofwel volledig op één specifieke sporttak kunt richten ofwel je van heel wat verschillende water- en droge activiteiten kunt genieten.

Dankzij de jarenlange samenwerking met verschillende beach- & surfclubs, kunnen we een heel breed gamma sportkampen aanbieden in de paasvakantie en tijdens de zomer. Meer info / boeken

the%20salient_edited.jpg

The Salient is een historisch gebouw in de binnenstad van Ieper, op amper 160m van de Grote Markt. Groepen tot 102 personen kunnen er overnachten in een rustige omgeving, ook al is het gebouw gelegen in het hart van de West-Vlaamse Vredesstad. De gelijkvloerse verdieping werd onlangs volledig gerenoveerd en geeft uit op het terras en de enorme privétuin, wat genoeg plaats betekent voor iedereen.

Met zijn 1000m² is The Salient de grootste privé eigendom in het centrum van Ieper. Ook de architecturale invloeden uit het Eclecticisme en Art Nouveau zijn uniek en brengen de geschiedenis terug tot leven. Kortom, overnachten in The Salient zal uw reis naar de regio rond Ieper onvergetelijk maken. Meer info / boeken

woushoeve.jpg

Woushoeve gelegen in Zutendaal, het Groenste Snoepje van Vlaanderen- is het hele jaar door "the place to be" voor jeugdbewegingen, sport-, muziek- en andere verenigingen, scholen en families voor een kamp met overvloed aan gezonde lucht. Jeugdheem Woushoeve heeft een binnencapaciteit van 109 slaapplaatsen. Er is voldoende proper sanitair en een professionele binnenkeuken (zelfkook). erder is er een ruime dagzaal, een groot afdak dat kan afgeschermd worden, met voldoende uitklapbare tafels en banken. Het domein is 2 ha. Alles volledig omheind. Op de grote speelweide kunnen in de zomer tenten geplaatst worden. Via een poortje achteraan het domein komt men rechtstreeks in de velden en bossen van Zutendaal. Het Nationaal Park Hoge Kempen is slechts 500 meter wandelen... Meer info / boeken

kamer1b.jpg

KaBa Hostel biedt exact wat de lonely backpacker of de slimme budgetreiziger zoekt. Gezelligheid in de groene tuin en de kunstzinnige lounge, aangenaam comfort in de dorms en privékamers, een uitgeruste keuken en een internettoog. Gelegen in het historisch centrum, maar net buiten de drukste straten van de stad. En toffe mensen aan de balie die altijd klaar staan voor hun klanten, met raad en daad.
Met een totaal van 37 bedden en 9 kamers is KaBa Hostel eerder klein, ideaal dus voor de rondtrekkende rugzaktoerist of de toffe bende op zoek naar een leuke, alternatieve slaapplaats. Minder geschikt voor grote vriendengroepen en ongeschikt voor vrijgezellenfeesten en dergelijke. We zijn geen party hostel.

Meer info / boeken

bottom of page